keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Whiskers and hooves

Esittelyssä, blogin sivu gadgetssa lukee että kotonani asuu kolme karvakaveria ja omistuksessa on myös hevonen. Voisin heidät esitellä tässä nyt kun olen kirjoitus kunnossa ja juttua löytyy.

Suzu
Mainecoon / Norjan metsäkissa - Synt. 2010 - Valkea
 Hiljainen haamukissa. Suzu on minun ottolapseni joka tuli talouteemme vuonna 2013 kun neiti oli 3,5vuotias. Neiti tuli ystävältäni joka ei voinut kissaa sattumanvaraisista syistä pitämään. Maksoin kisusta rokotusmaksun verran ja se on ollut sen arvoinen. Ihana pölyhuiska josta lähtee karvaa jatkuvasti vaikka jokapäivä harjaisi ja hoitaisi. Suzu oli minulle tullessaan hyvin, hyvin arka ja kulki matalana maata vasten aina kun joku vieras tuli käymään tai joku korotti ääntä. Minuun se tottui jo ensimmäisenä päivänä kun tuli uuteen kotiin. Kantokopasta sängyn alle ja sieltä kehräämään syliin hyvin urheasti. Siitälähtien tämä kamala muovisyöppö on ollut osa perhettämme ja hetkeäkään en vaihtasi pois. Minun prinsessa kisu!

Maniac Von Anastasia
Maatiaiskissa - Synt. 2013 - Kilpikonnatiikeri/ruskea/valkea
Pentu jolla on liian luonteeseensa osuva nimi. Maniac... aka. Mei-Mei, tämä riiviö syntyi ensimmäisenä exäni ja minun edellisen kissan(Midget) pentueeseen ja päätimme hänen kanssa että pentu joka syntyy ensimmäisenä ristitään pentunimeltään Maniaciksi ja kuinka ollakkaan pentueen ainoa pitkäkarvainen jäi meille ja se on tässä. Mei-Mei on luonteeltaan rasavilli joka kuitenkin pysyy hyvin rajoissaan vaikka välillä meno on päätöntä ja tavarat tippuvat hyllyiltä. Todella puhelias, avoin ja sosiaalinen kisu joka on ottanut minut emännäkseen. Aina täytyy tulla vessaan mukaan, aina täytyy istua sylissä kun äiskä bloggaa! Maailman ihanin ja rakkain kissa vaikka välillä pääseekin merkkauspisut joka'ikiseen nurkkaan talossa. Tämänkin toistaiseksi leikkaamaton.

Pienenpolun Lady Black Rose
Kleinspitz - Synt.2009 - Musta
 Ruusu on meidän pieni ''ottolapsi'' joka on tullut perheeseemme Magical Rose's kennelistä 26.04.2015 eläkeläiskotiin viettämään leppoisia ja huolettomia vapaapäiviä ilman häslinkiä. Vireyden vuoksi käymme mätsäreissä ja muunlaisissa tapahtumissa jottei elämä olisi liian yksitoikkoista, sillä Ruusu on kuitenkin kiertänyt paljon maailmaa virallisissa näyttelyissä.
Pieni ja pörheä, suloinen sekä pehmeä. Näillä sanoilla voisi tätä neitiä kuvailla ja ne menevät täysin nappiin. Kleinspitz joka on luonteeltaan täyttä kultaa sekä ruusunnuppuja, vaikka välillä varren piikit pistävätkin on ruusun kukkanen kaunis aivankuin tämä ihana ystäväni.

Aktiivinen sekä valmiina hommiin kunhan namipussi jossain rapisee, vaikkapa sitten vieraan taskussa. Huonompi homma helposti lihoavalle koiralle, mutta linjat pidetään kurissa pienillä herkuilla sekä tarkoilla ruoka-annoksilla.

Hulvaton kaveri, pakko myöntää ja jokaisen rakastettavissa sekä rapsutettavissa. Kevyt, kumea haukunta joka ei satuta taikka ärsytä herkkiäkään korvia. Nopea oppimaan vaikka ''Ei vanha koira opi uusia temppuja!'' aina sanotaan. Mitäpä ei pienestä herkkupalasta ja miellyttämishalusta tämä neiti tekisi?

Sea Runner
Lämminverinen ravihevonen - Synt.2001 - Punaruunikko
Supermies muutti minun omistukseeni 22.elokuuta 2012 äitini enon Heikin ravitallilta. Superi oli siis vanha tuttu jota hoitelin aina mökillä ollessani. Heikin talli on mökkimme naapurissa pienen pellon toisella puolella. Superi juoksi ravuriurallaan monia hyviä juoksuja ja voitti symppis palkintoja. Nykyään se on minun projektini.
Ratsastaessa Supermies on erittäin herkkä mikä on hyvinkin yleinen piirre ex-ravureilla. Joinakin päivinä herra haluaisi vain napata ohjista kiinni, heittää ratsastajan alas ja juosta niin kauas kun pippuri kasvaa ja sitä ei saisi mikään pysähtymään, mutta toisinaan ruuna on kuuliainen sekä nöyrä ratsastettava.

Eläinlääkärin tai kengittäjän pörähtäessä tallille herra steppailee ja duunailee omiaan eikä välitä vieressä höyryävästä ihmisestä vaikka välillä uusi kengittäjä onkin ollut hermostuneen pörinän aiheuttaja, on silti selvitty ruhjeitta.
Superilla ratsastetaan useimmiten kuolaimettomilla sillä se vaan toimii niillä paremmin kuin rautapalalla hampaiden välissä. Meillä kummallakaan ei ole mitään kuolaimia vastaan jonkatakia niitä käytämmekin välillä kun siltä tuntuu.

Vaikka tämä herra ei kulje oikeinpäin, hyppää korkeimpia esteitä tai osaa hienoja koulukiemuroita on se silti minulle elämäni hevonen.


Tässä on talouteen kuuluvat viiksivallut ja yksi kaviokas joka on tällähetkellä maailmalla opettamassa nuoria varsoja olemaan hevosia ja toimii hienona ''sunnuntai ratsuna''. Kissat ja Ruusu-koira piristävät minun arkeani kotona ja ovat hyvin, hyvin rakkaita.
 

1 kommentti: